DKLzondag, “De Traditionele Familiedag” (vanaf 12.00 uur!) 2019-06-07T18:34:52+02:00

DKLzondag, “De Traditionele Familiedag” (vanaf 12.00 uur!)

Het organiseren van de DKL-zondag met de insteek ‘DKL-zondag, de traditionele familiedag!’ heeft ervoor gezorgd dat we dit jaar een aantal nieuwe initiatieven hebben gestart. Want wanneer we het over een familiedag hebben, moet er ook voor de hele familie iets te doen zijn. Met deze insteek hebben we de DKL-zondag proberen vorm te geven en hebben we voor de kids, de jongeren en de iets oudere jongeren een gevarieerd programma samengesteld! Om het nieuwe programma te promoten, is er voor iedereen gratis toegang voor 14 uur.

Fruschoppen (12.00 – 14.00)

Gratis entree voor iedereen

De ‘oudere jongeren’ worden ontvangen met een advocaatje slagroom en kunnen vanuit de kleine tent dit jaar genieten van de DKL gezelligheid. Samen met opa/oma, de kinderen en kleinkinderen een dag je uit! Want ja wat is nu mooier om ‘met zijn allen op de wei te zijn’? Samen met de familie, buren, bekenden er een dag op uit in eigen dorp of gemeente.

Naast een hapje en een drankje is er natuurlijk ook een muziek. Dit jaar trappen de Iseldonkse muzikanten de zondag af. De Iseldonkse muzikanten begonnen ruim 30 jaar geleden als dweilorkest in Ulft. Tegenwoordig gaan de Iseldonkse muzikanten verder als blaasorkest en spelen ze een uitgebreid arsenaal aan muziek. Zo worden onder andere Deutsche slägers, Nederlandstalig, Golden Oldies en Egerländer gespeeld.

Levensgroot Beerpong Toernooi (13.00 – 15.00)

16 vriendengroepen uit de omgeving zullen zondags tegen elkaar gaan strijden voor de eerste DKL-trofee! Via een knock-out systeem zullen deze teams onderling uit gaan maken wie de finale mag gaan spelen. De teams staan op podia meer dan 10 meter uit elkaar en zullen de ballen vervolgens in de cups van de tegenpartij moeten gooien om deze één voor één weg te spelen! Het toernooi wordt muzikaal omlijst door de Opbloasband en DJ Jari. De opbloasband is een dweilorkest uit ons eigen Silvolde en heeft in 2017 haar tienjarig bestaan gevierd. Het dweilorkest weet van ieder optreden een feest te maken en gaat met het motto: ‘Een feest is pas een feest als de Opbloasband is geweest!’

Kinderprogramma (vanaf 14.00)

Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis entree op de zondag van de DKLparty. Onder de 16 jaar? Onder begeleiding van een volwassene naar binnen.

Voor de kinderen geven ook dit jaar Hakkie de Clown en Gerrie van de Herrie weer een fantastisch optreden inclusief afterparty. Naast het spektakel van Hakkie de Clown en Gerrie van de Herrie zijn er vele verschillende activiteiten voor de jeugd. Zo kun je je eigen cupcake versieren of jezelf laten schminken tot een piraat of mini-Hakkie. Er zijn gespecialiseerde

dames aanwezig die je nagels kunnen lakken en je op kunnen maken om vervolgens met je vrienden/vriendinnen een echte fotoshoot te doen!